El Comité Federal dels socialistes avalen per unanimitat ajornar el Congrés Federal que ha d’escollir el nou secretari general

El PSOE ha avalat per unanimitat ajornar el 39è Congrés Federal que elegirà la nova direcció del partit i ha deixat oberta la data en la qual es farà el conclave fins que hi hagi un Govern constituït.

El Comitè Federal -òrgan de màxim poder entre congressos- convocat aquest dissabte ha ratificat així la proposta de Ferraz de moure el calendari per a aquest conclave, que inicialment estava convocat per als dies 21 i 22 de maig, al voltant de la qual ha existit consens per part de les diferents federacions.

La celebració del congrés federal era l’únic assumpte inclòs a l’ordre del dia del Comitè d’aquest dissabte, tot i que els discursos i debats a Ferraz s’han centrat en els pactes amb vista a constituir govern.

Però els socialistes s’han limitat a ajornar el conclave, deixant la data oberta i fixant el criteri que no es convocarà fins que no hi hagi govern, per a així prioritzar la formació d’un Executiu davant dels assumptes interns dels socialistes.

Des de Ferraz, porten setmanes recalcat que ara mateix allò important és continuar amb els esforços perquè el país tingui un govern estable. “Ho vaig dir des del principi”, ha assenyalat Sánchez en una intervenció a porta tancada davant dels dirigents del Comitè Federal, referint-se que després de les eleccions del 20D la direcció socialista ja havia advertit que el conclave havia d’esperar fins a resoldre la governabilitat d’Espanya.

En l’esmentada intervenció, també ha manifestat que el congrés “serà sobre tot un debat d’idees”, ha asseverat. Encara no se sap si Sánchez, que ja ha expressat la seva intenció de tornar a presentar-se, competirà amb algú per aquest lloc tot i que s’apunta a la possibilitat que la presidenta andalusa es postuli.