Sánchez està convençut que no serà president si depèn d’Iglesias

0
Pedro Sánchez Pablo Iglesias pactes
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias durant la primera reunió de negociacions. Foto: Europa Press.

El líder del PSOE deixa en evidència les rivalitats amb Podemos i ha demanat el vot útil dels espanyols

Les rivalitats entre PSOE i Podemos són evidents. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’ha mostrat convençut assegurant que mai arribarà a la presidència de la Moncloa si depèn del suport de Podemos. “Si depenc dels vots d’Iglesias, mai seré president del Govern espanyol”, ha manifestat. Sánchez ha matisat que passarà igual que en els dos intents d’investidura. “Estic convençut que Iglesias mai apostarà per un president socialista”, comenta.

El secretari general ha defensat el seu partit dient que “la lliçó que hem de treure del 20 de desembre és que si el PSOE no guanya les eleccions, no hi haurà canvi possible”. Per Sánchez, “votar a Iglesias és votar contra el PSOE”. Segons les seves paraules, el problema de la investidura no va ser l’acord amb Ciutadans, amb qui creu que Podemos comparteix polítiques, sinó la investidura d’un president socialista.

El líder del PSOE també ha fet declaracions en relació a la confluència Podemos i Izquierda Unida coneguda com a Unidos Podemos. “Què més dóna que Iglesias es presenti sol o amb unes altres sigles?”, ha comentat.  Així, ha demanat que els espanyols valorin “la utilitat del vot” i que hagin “pres nota” de les actuacions d’Iglesias perquè “el PSOE és l’única garantia de canvi del nostre país”.