Sánchez convida Rajoy a entendre’s amb els seus “potencials aliats”

0
Pedro Sanchez Rey investidura
Pedro Sánchez i el Rei| Foto: Europa Press

El líder del PSOE defensa davant el Rei el ‘no’ a Mariano Rajoy però deixa anar una sèrie de reformes que podrien facilitar un acord

El bloqueig continua a l’Estat espanyol. El PSOE no canvia de posició i votarà ‘no’ a la investidura de Mariano Rajoy, si aquesta opció s’acaba realitzant. Així ho ha manifestat el líder dels socialistes, Pedro Sánchez, després de la reunió mantinguda amb el Rei Felip VI. Argumenta Sánchez el ‘no’ en la impossibilitat de recolzar al president del govern que va aprovar lleis que el PSOE no accepta, com les d’educació o l’anomenada “llei mordassa”, entre d’altres. “Nosaltres no donarem suport al que no ens agrada”, ha dit Sánchez fent referències a aquestes reformes que busca el PSOE sense aclarir si existeix, doncs, la possibilitat d’un acord amb el PP.

Sánchez, però, ha traslladat a Felip VI la seva creença de la necessitat de celebrar-se aquest debat d’investidura. “El realment transcendent és que es produeixi la investidura, no el resultat”, ha argumentat Sánchez durant la roda de premsa. A partir d’aquí, les coses no estan gens clares. “Plantejar que el PSOE ha de facilitar la investidura de Rajoy és no acceptar els resultats”, ha senyalat el secretari general socialista per insistir en la posició que el seu partit mantindrà durant la possible votació d’investidura de Mariano Rajoy.

Si Rajoy vol aconseguir els vots necessaris, Pedro Sánchez l’ha convidat a entendre’s amb els seus “potencials aliats”, entre els quals ha identificat a Ciutadans i el PDC -CDC al Congrés-. Creu Sánchez que al Congrés existeix “una majoria conservadora” en la qual Rajoy podria trobar els recolzaments necessaris. Respecte a un possible govern alternatiu, creu Sánchez que ha estat “el propi Pablo Iglesias qui ha descartat aquesta possibilitat” pel fet de no voler entendre’s amb Ciutadans.