Sánchez, Iglesias i Rivera també demanen la dimissió de Fernández Díaz

0
Jorge Fernández Díaz
Ajornada la presidència de Comissió per part de Jorge Fernández Díaz | Diari Català (Foto: Europa Press)

Els líders dels tres principals rivals del PP a Espanya consideren inacceptable l’actuació del ministre de l’Interior

Els líders del PSOE, Podemos i Ciutadans, Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i Albert Rivera, han reaccionat aquest dimecres a la filtració del diari Público d’una conversa entre el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, on presumptament conspira amb el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, per trobar informacions compromeses sobre CDC, ERC i els seus líders.

El socialista Pedro Sánchez ha demanat que Fernández Díaz “abandoni la vida política” i ha acusat al ministre de tenir “una policia a sou”. Per la seva banda, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha anat un pas més enllà, valorant la conversa com “una de les coses més greus que ha ocorregut en aquest país”. “He escoltat les gravacions i veiem a un ministre aparentment utilitzant el seu càrrec per investigar rivals polítics”, ha afirmat Iglesias en una entrevista aquest dimecres.

Una mica més suau ha estat Albert Rivera, el president de Ciutadans, que ha condicionat la demanda de responsabilitats al ministre amb la veracitat de les gravacions -que a Público ha confirmat De Alfonso-. “Si les gravacions al ministre són certes, hauria de dimitir”, ha expressat Rivera a Onda Cero.

Així, la polèmica que des d’ahir es va encendre a Catalunya per la filtració d’aquesta conversa s’ha traslladat aquest dimecres a la campanya electoral a la resta d’Espanya, malgrat que els principals diaris estatals no han dedicat gaire espai a les seves portades a aquest tema.