Sánchez: “M’agradaria saber en quin bàndol està Susana Díaz”

0
Pedro Sanchez PSOE
Pedro Sánchez, a la seu del PSOE | Foto: Europa Press

El secretari general del PSOE respón a Felipe González preguntant-se si Susana Díaz també està d’acord amb una abstenció socialista per a que governi Rajoy

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres que respecta la posició de l’expresident del Govern espanyol Felipe González, a favor que els socialistes permetin governar el PP, i ha demanat a la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, que aclareixi si pensa el mateix que aquest exdirigent. “Felipe González està en el bàndol de l’abstenció, jo estic en el bàndol del vot en contra a Mariano Rajoy i crear un govern alternatiu. A mi m’agradaria saber en quin bàndol està Susana Díaz”, s’ha preguntat Sánchez, en una entrevista a eldiario.es, recollida per Europa Press.

El líder del PSOE ha respost així les paraules de Felipe González, que aquest dimecres s’ha declarat “enganyat” per Sánchez, perquè assegura que li va dir que s’abstindria en una segona votació perquè el líder del PP fos investit. Sánchez ha defensat el seu ‘no’ a Rajoy i ha recalcat que aquesta ha estat la decisió que va prendre el Comitè Federal el passat 9 de juliol, tal com ja havia respost en un comunicat fet públic res més conèixer-se l’entrevista de González.

Però, a més, el líder dels socialistes ha reptat Díaz que expliqui la seva posició, perquè, segons la seva opinió, “l’important” és “donar un pas endavant i clarificar i parlar de veritat”. “El que no pot ser és que jo vagi a un comitè federal el juliol, parli amb tots els líders territorials la setmana prèvia, tinguem una posició política, que és el vot contrari a Rajoy en la investidura, que és una resolució que jo he complert, i que en els dies previs, el dia mateix que estàvem debatent al Comitè Federal, hi hagués persones del PSOE que van estar dient que anàvem a modificar la posició el mes d’agost o després en aquest debat d’investidura”, ha dit.

 

El PSE recolzarà Sánchez al Comité

El membre de l’executiva dels socialistes bascos José Antonio Pastor creu que els delegats del PSE-EE que acudeixin al Comitè Federal del PSOE aquest pròxim dissabte donaran suport a Pedro Sánchez perquè, “com a organització”, no han tingut “moltes fissures” respecte a la posició del secretari general de no facilitar una investidura de Mariano Rajoy.

El dirigent del PSE, que creu que la proposta de Sánchez “tirarà endavant”, ha confessat, a més, sentir-se “decebut” per Felipe González i ha afirmat que el seu company Eduardo Madina “s’ha equivocat” en la seva posició. En una entrevista a Radio Popular, Pastor ha manifestat la seva tristesa per la pèrdua de “lleialtat” demostrada per alguns dirigents del PSOE, el que “dóna una imatge horrorosa” i dificulta “demanar la confiança dels ciutadans”.

Alhora, s’ha referit a les manifestacions de l’expresident del Govern espanyol Felipe González. Pastor ha assegurat que l’històric dirigent del PSOE l’ha “defraudat bastant”, tot i que “ha dit més clarament que altres què és el que calia fer”, en relació amb abstenir-se en una segona votació “per facilitar” un Govern del PP.

L’integrant de l’executiva del PSE ha dit no coincidir amb González quan aquest afirma que “no es poden saltar els acords del Comitè Federal”. “Només cal recordar-li que l’únic acord que segueix vigent de l’anterior Comitè Federal és un unànime, amb una redacció proposta per Susana Díaz, de no donar suport ni per activa ni per passiva a un Govern del PP”, ha recordat.