Sánchez obté els avals per ser, oficialment, el candidat del PSOE

0
Pedro Sánchez PSOE investidura
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, en un moment del segon debat d'investidura. Foto: Europa Press.

Amb més de 36.000 avals, Sánchez ha estat l’únic per ser escollit candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol el proper 26J

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha obtingut 36.021 avals i ha estat l’únic que ha aconseguit els suports necessaris en el procés del Partit Socialista per a l’elecció del seu candidat a la presidència del Govern espanyol.

Així el Comitè Federal del PSOE ratificarà en la seva pròxima reunió, prevista en principi per al dissabte 14 de maig, a Pedro Sánchez com a candidat socialista a la presidència del Govern a les eleccions del 26 de juny.

La Comissió Federal de Garanties electorals, reunida aquest matí a Ferraz, ha verificat i comptat els avals presentats en el procés, segons el procediment aprovat al comitè Federal del passat 30 d’abril.

Després del preceptiu termini per a la recollida i presentació d’avals, la Comissió ha confirmat que “només Pedro Sánchez Pérez-Castejón ha aconseguit un número suficient de suports”, un total de 36.021 avals, per participar en aquest procés d’elecció.

Així, serà el Comitè Federal, a la seva reunió del pròxim cap de setmana, el que el ratifiqui com a candidat socialista a la presidència del Govern. El Comitè també aprovarà les llistes del PSOE a les eleccions generals. Pedro Sánchez ja ha dit que es repetiran les llistes dels passats comicis del 20 de desembre, llevat de canvis per circumstàncies sobrevingudes i justificades, a proposta de les federacions.

Resta per conèixer quines dones ocuparan els llocs dos i quatre a la llista per Madrid. A les eleccions de desembre Meritxell Batet va ser la número dos, però en aquestes encapçalarà la llista del PSC per Barcelona després de la renúncia de Carme Chacón.

Per la seva banda, Irene Lozano, número quatre del PSOE per Madrid el desembre, va comunicar fa unes quantes setmanes que no repetirà a les llistes del 26 de juny.