El líder del PSOE aprofita la reunió amb Pablo Iglesias per proposar un tripartit amb C’s, malgrat el rebutgen des de Podemos

Pedro Sánchez busca en la reunió que aquest dimecres manté amb Pablo Iglesias que el líder de Podemos accepti que C’s entri en les negociacions i convertir-les en reunions a tres en les que es pugui negociar un acord de govern real i amb garanties de passar la votació d’investidura abans de la data límit per convocar uns nous comicis.

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, ha explicat als mitjans que PSOE i Ciutadans seguiran anant “de la mà” a les reunions amb la resta de partit. Apunta, però, que des de la formació d’Albert Rivera “comprenen” que aquesta cita a dos entre Sánchez i Iglesias és una primera “presa de contacte”. L’objectiu, recorda Hernando, es que “a partir d’ara” les reunions siguin a tres.

Un acord així, però, no té sentit “polític, ni social, ni econòmic” en paraules de la secretària d’Anàlisi Polític i Social de Podem, Carolina Bescansa, que ha rebutjat així la idea llençada per Hernando i que intenta exposar-li Sánchez a Iglesias. En declaracions a Radio Nacional d’Espanya (RNE), destaca que Podemos té “moltes expectatives dipositades” en aquesta reunió, malgrat considera que un tripartit estaria “esbiaixat cap al projecte de Ciutadans”.

Lamenta Bescansa que Ciutadans i PSOE mantinguin el pacte vigent tot i mostrar aquest optimiste que repeteixen tant des de les files socialistes com altres membres de Podemos.

 

Compartir
Article anteriorSi el teu cotxe s’obre sense clau, vigila
Article següentAna Gabriel considera la moció independentista “un compromís compartit”
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]