Sánchez proposa una gran coalició de Govern

0
Pedro Sánchez - Diari Català
Pedro Sánchez a la seu del PSOE

Vol sumar “forces progressistes” d'”esquerra i dreta” i avisa que repetir les eleccions no soluciona el problema sinó que ho ajorna

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat avui que intentarà forjar una “gran coalició” de partits progressistes si el PP no aconsegueix la investidura, en el qual inclou forces “tant d’esquerres com de dretes“, per formar el Govern, sense aclarir si en aquest acord hi inclouria partits independentistes.

Sánchez ha fet aquestes afirmacions a Portugal, després d’entrevistar-se amb el primer ministre d’aquest país, Antonio Costa, que ha aconseguit dirigir l’Executiu portuguès després de la unió dels partits d’esquerra contra els conservadors, que havien guanyat les eleccions.

El dirigent socialista ha deixat clar que la seva intenció és la de formar una “gran coalició” i que el PSOE “estendrà la mà tant a esquerra com a dreta, a totes les forces progressistes del país per liderar el canvi” que segons la seva opinió, “necessita Espanya”.

Després que se li hagi preguntat si els partits nacionalistes estarien inclosos en les negociacions que planteja per a aquesta gran coalició, Pedro Sánchez no ha respost clarament i s’ha limitat a afirmar que “no és una qüestió de sigles, sinó de polítiques“. Segons el seu argument, es tracta d’unir el que ha trencat el PP durant aquests últims anys, de “fractures” que tenen a veure amb les “desigualtats econòmiques, de gènere o territorials”.

Pedro Sánchez ha insistit que el seu partit votarà “no” a un pacte PP-PSOE, però va deixar clar que la seva intenció és formar un govern progressista perquè “la repetició de les eleccions no és una solució, és ajornar el problema”.

Segons la seva opinió, el que cal fer és entendre’s i “no posar línies vermelles, no crear cordons sanitaris, no parlar des de talaies, sinó estendre ponts”.