Sánchez sobre Rajoy: “és el Red Bull dels independentistes, perquè els dóna ales”

0
Pedro Sanchez Santander
Pedro Sánchez amb Miguel Ángel Revilla, aquest diumenge a Santander | Foto: Europa Press

El líder del PSOE creu que és el moment de “canviar la passivitat i estendre ponts” amb Catalunya

 

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha assenyalat que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, “és el Red Bull dels independentistes perquè els dóna ales”. Així, ha assenyalat que no havia passat mai a Espanya “que un 48% dels catalans hagin abraçat l’independentisme com va passar el passat 27S amb la majoria absoluta del PP”.

Durant una visita a Santander, en què ha menjat amb el president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, Sánchez ha destacat que Rajoy és el “favorit dels independentistes a la Moncloa” a causa del seu “immobilisme” dels últims quatre anys.

En aquest sentit, ha indicat que és hora de “canviar la passivitat i estendre ponts” per superar un dels principals problemes que té el país com és “defensar la integritat territorial” i que, segons la seva opinió, se soluciona amb la “reforma constitucional”.

A més, ha rebutjat qualsevol lliçó de patriotisme del PP. “A la dreta el que li passa és el de sempre, que confonen pàtria amb patrimoni“, ha criticat, per destacar que, quan va governar el PSOE, el país “mai va patir una declaració unilateral d’independència”, sinó que va afrontar el “desafiament important del Pla Ibarretxe amb diàleg”. Segons el líder socialista, el que Espanya necessita és “reformisme” i ha criticat que durant el Govern del PP s’hagi confós “la majoria absoluta amb l’absolutisme”.