Sánchez refusa un pacte amb el PP després del 26J

0
Pedro Sanchez Congrés
Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

“Som un partit radicalment diferent del Partit Popular” ha manifestat Sánchez en el Comitè Federal com a argument per rebutjar el pacte entre socialistes i populars

En el Comitè Federal, Pedro Sánchez no ha apel·lat només a la unitat i la confiança del seu partit per les pròximes eleccions del 26J, sinó que també ha reafirmat la seva postura de no pactar amb el PP. Sembla que tot i patir les pressions del seu partit durant aquests breus quatre mesos de legislatura per formar la “Gran Coalició” no tindran el seu fruït.

Pedro Sánchez ha declarat en el Comitè, que ha tingut un caràcter secret, que “no van a pactar amb el PP perquè som un partit radicalment diferent”. Ja va declarar prèviament que la seva intenció era posar fi al Govern de Mariano Rajoy; una idea que ha tingut el suport dels altres membres, tal com ell mateix ha demanat. És clar que el candidat socialista refusa “la Gran Coalició”.

A més, des de l’entorn més proper a Sánchez asseguren que després de les eleccions del 26 de juny la fórmula d’un govern PP i PSOE serà descartada “siguin els resultats que siguin”. “Ser socialista és una forma de viure i d’entendre la vida radicalment diferent de la que representa el PP. ¿Estem o no d’acord amb això? El nostre adversari és el PP”, ha manifestat el secretari general del PSOE. Unes declaracions que demostrarien que no es tracta només de refusar un acord amb Mariano Rajoy, sinó amb qualsevol altre candidat del PP.

Les paraules de Sánchez envers el partit de Mariano Rajoy demostren un malestar. El secretari del PSOE creu que el president en funcions del Govern va apostar, des del principi, per l’ immobilisme per portar a terme unes segones eleccions. D’aquesta forma, Sánchez rebutja qualsevol pacte amb la dreta del PP.