Sánchez respòn Rajoy: “Vostè no té cap credibilitat”

0
Pedro Sanchez investidura congres
Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

El líder socialista argumenta el ‘no’ del PSOE amb cites de l’anterior debat d’investidura i denunciant les retallades durant els quatre anys del seu govern

Al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, li tocava en primer torn defensar aquest dimecres el no que el seu partit donarà a la votació d’investidura de Mariano Rajoy com president del govern espanyol. Malgrat el debat intern a les files socialistes -diferents personalitats demanaven una abstenció per no bloquejar la situació-, Sánchez ha fet el que alguns analistes esperaven: tirar d’hemeroteca i citar repetidament tot allò que l’ara candidat Rajoy li va recriminar quan va ser el socialista qui es presentava a la votació d’investidura sense una majoria de vots garantida. “Obro cometes” i “tanco cometes” han estat les dues expressions més repetides per Sánchez, juntament amb “retallades”, la principal denuncia i argumentació que ha donat Sánchez a la negativa del PSOE  a votar per Mariano Rajoy.

També ha criticat Sánchez a Rajoy pel tema territorial. Segons el secretari general socialista, Rajoy “no entén la diversitat espanyola” i fins i tot ha fet una indirecta lloança al model d’immersió lingüística català. “Vostè no està capacitat per liderar Espanya els propers quatre anys”, li ha recriminat Sánchez, qui considera que l’actual president en funcions “no té cap credibilitat”. En un missatge per tota la Cambra, que l’ha escoltat durant el seu discurs, ha exclamant que “hi ha vida després de Rajoy”, frase que obre les especulacions sobre possibles negociacions per un govern alternatiu, reclamat per Podemos i les seves confluències des de el 26J.