El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha situat Mariano Rajoy en el cim de l'”engranatge de finançament irregular” del PP, del qual són “peces” la senadora popular Rita Barberá, l’expresident balear Jaume Matas, l’exconseller madrileny Francisco Granados i l’extresorer Luis Bárcenas.

Davant de més de 300 assistents a un àpat-míting, el líder socialista ha evocat al “pare fundador” del PSOE, Pablo Iglesias, amb la seva defensa de l'”exemplaritat” dels dirigents polítics.

“L’exemplaritat, que és anar un pas per davant de la legalitat, és una exigència”, ha recalcat Sánchez, qui ja dimarts ha demanat que Rita Barberá abandonés el seu escó al senat i que el ministre d’Economia en funcions, Luis de Guindos, dimitís del seu càrrec pel cas Soria.

Amb tot, al marge de les renúncies, ha considerat que el més important és tenir en compte que els diferents casos de corrupció de dirigents del PP formen part d’aquest “engranatge de finançament irregular” articulat fa tres dècades i que Rajoy dirigeix des que ha estat elegit president de la formació, fa ja 12 anys.