K.O. al ‘FIFAgate’

0

El Comitè d’Ètica oficialitza la sanció de vuit anys per Blatter i Platini per cobraments deslleials i conflicte d’interessos, i no podran ocupar cap càrrec relacionat amb l’esport durant aquest temps

Vuit anys allunyats del futbol. El Comitè d’Ètica de la FIFA, màxim organisme del futbol a nivell mundial, ha anunciat la sanció de vuit anys per Blatter i Platini per cobraments deslleials i conflicte d’interessos. La raó són els 1’8 milions d’euros que Sepp Blatter va abonar, al compte de Michel Platini, per una suposada tasca per a la FIFA entre els anys 1999 i 2002. A més, se’ls acusa d’oferir i rebre regals i de conflicte d’interessos.

Tot i evitar els càrrecs de corrupció, fet que els hauria inhabilitat de per vida, el comunicat emès per la cambra de decisió del Comitè d’Ètica conclou que cap dels dos ha pogut demostrar amb les proves presentades que la tasca esmentada va existir. Així, a més de la sanció de vuitanys per Blatter i Platini, hauran d’assumir la multa de 46.000 i 74.000 euros respectivament.