Sancionen a una periodista de Catalunya Ràdio per la “Llei Mordassa”

0

La periodista de Catalunya Ràdio Mercè Alcocer ha estat sancionada per “desobediència a agents de l’autoritat” , infracció inclosa a la Llei Mordassa

La periodista de la secció política de Catalunya Ràdio Mercè Alcocer ha estat denunciada per la Delegació del Govern de Madrid per una “infracció greu de desobediència a agents de l’autoritat”, el que li costarà una sanció administrativa que correspon a 601 euros de multa.

Aquesta “infracció greu” està recollida dins la coneguda com a Llei Mordassa, que tipifica com a delictes moltes de les pràctiques que porten a terme normalment els periodistes. Segons aquesta denúncia, Mercè Alcocer va cometre la infracció el passat 20 de febrer a l’Audiència Nacional de Madrid mentre feia una cobertura especial del ‘cas Pujol’.

Segons la CCMA, “es tracta d’un cas de sanció administrativa a una periodista en l’exercici de la seva professió en l’espai públic”. Tal i com explica Alcocer, es va trobar amb què “els agents van entorpir en tot moment la tasca informadora dels periodistes amb un zel excessiu” impedint-los “accedir als advocats i al fiscal, dins i fora de les depedències judicials”.

Per intentar aconseguir accedir-hi, va voler acostar-s’hi per un carrer lateral a l’entrada de l’Audiència, on li van demanar la documentació i on la Delegació del Govern apunta que va cometre la infracció. “No sé exactament quina és la desobediència que se m’atribueix”, explica la periodista.

Des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han expressat el seu suport a Mercè Alcocer i el rebuig a una situació que, diuen, “suposa l’impediment als professionals dels mitjans de comunicació de l’exercici lliure de la professió, entesa com un bé imprescindible per a la salut de la democràcia”.