Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Salut, s’encomana a les reivindicacions històriques dels andreuencs

El procés per remodelar i impulsar actuacions a l’Avinguda Meridiana de Barcelona avança després del diagnòstic que el Govern municipal ha presentat sobre la seva situació i les seves problemàtiques a través d’una anàlisi elaborada pels veïns de la zona.

Segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat, les primeres mesures de l’estudi es començaran a implementar previsiblement aquest any: un nou pas de vianants a l’estació de Sant Andreu Arenal; l’ampliació de la calçada a la cantonada de l’avinguda amb el passeig Fabra i Puig; i millores en la seguretat viària.

La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Salut, Janet Sanz, ha destacat que “es tracta de mesures específiques que no impedeixen transformacions posteriors i que intenten resoldre problemes actuals, facilitar el pas dels vianants i prioritzar els veïns i veïnes”, en una intervenció que disposa d’un pressupost de 500.000 euros.

Entre les propostes comunes destaca reduir la velocitat dels vehicles i els seus carrils de circulació, col·locar més zones de jocs infantils, ampliar les zones verdes i donar continuïtat al carril bici a l’avinguda, entre d’altres.

El procés té com a objectiu fer que l’avinguda deixi de ser una autopista i es converteixi en un eix cívic de referència que “doni resposta a les reivindicacions històriques dels veïns i veïnes de Sant Andreu i de molts altres barris”, ha afirmat Sanz.