El Gremi de Llibreters de Catalunya estima que els llibres comprats en Català supera el 54% del mercat

Els xifres en vendes no han pogut ser més  possitives per al ‘Sant Jordi 2016’. Amb 20,96 milions d’euros de facturació, enfront dels 20,35 milions del Sant Jordi de l’any anterior, l’increment de vendes se situa en el 3%.

A més els llibreters celebren que les vendes s’hagin repartit entre 45.267 títols diferents, per sobre dels 43.070 de l’any passat. Però què ha passat amb el Català?

Doncs que el 32,65% d’oferta de llibres per aquesta diada eren en Català i molt poca (cinc vegades menys oferta en català que en castellà) però, si es considera en nombre d’exemplars venuts, les vendes en català han estat superiors a les del castellà, disparant-se fins al 54,32%. Un èxit considerable.

El gremi segueix oferint les seves dades amb llistes segregades en català i castellà, sense sumar en un llistat únic la suma de les vendes en castellà i català d’un mateix títol. Si es fes d’aquesta manera, l’autora Paula Hawkins se situaria com a autora del llibre més venut de la jornada i a Víctor Amela es col·locaria en un segon lloc.