La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i el conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, defensaran junts aquest divendres que la Diada de Sant Jordi sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

Ho faran en un acte a les 19 hores al Caixaforum de Barcelona promogut pel gremi llibreter i florista de Catalunya, tenint en compte que els llibres i les roses són els protagonistes d’aquesta tradició, en el qual participaran també el president del Gremi de Floristes, Joan Guillen, i el de la Cambra del Llibre, Patrici Tixis.

Santamaría va explicar aquest dimarts que seria la representant del Govern espanyol en l’acte per defensar la Diada com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat perquè suposa “un bon homenatge al llibre i a tot el que la llengua espanyola i la llengua catalana han fet per la cultura a escala mundial”.

Patrici Tixis va reivindicar en una roda de premsa les possibilitats de la Diada de Sant Jordi com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco, una candidatura elaborada al costat dels floristes.

Tixis va exposar que en la jornada es factura el 15% de les vendes anuals dels llibres en català i fins al 8% en castellà, en un dia que, no obstant això, té un significat que “va més enllà de la lectura”.