El senador d’ERC Santi Vidal qualifica d’inimaginable el fet que es pugui suspendre l’autogovern de Catalunya, malgrat reconeix que és “possible”

El senador d’ERC i exjutge Santi Vidal ha considerat que des del punt de vista d’homologació amb el dret internacional, “des del 2010 Espanya no és un Estat democràtic perquè no respecta la pluralitat d’opinions de persones que legítimament volen optar per una altra via”, com la independència.

En aquest sentit, ha assenyalat que com a jurista, considera que inhabilitar la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, seria “absolutament inviable i impossible” perquè no hi ha cobertura legal que ho empari, ha apuntat. De la mateixa manera, ha dit que és “possible, però molt poc probable” que s’acabi suspenent l’autogovern a Catalunya, cosa que ha qualificat d’inimaginable.

Preguntat per la decisió del PDC de no intentar integrar-se en el grup d’ERC al Congrés i el Senat, Vidal ha assegurat que no s’ha produït “per voluntat explícita del propi PDC” tot i que ERC havia mostrat que tenia les portes obertes, ha sostingut. “Haguessin estat benvinguts amb nosaltres, però també són benvinguts al grup mixt”, ha assenyalat Vidal, que ha celebrat que els vots dels diputats independentistes catalans i bascos puguin ser determinants en la investidura.