El Govern i ell mateix “han suspès” en aquesta passada legislatura és amb el servei de Rodalies

El conseller de Cultura i fins ara de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha admès aquest dissabte que una de les assignatures en què el Govern i ell mateix “han suspès” en aquesta passada legislatura és amb el servei de Rodalies.

En una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha assegurat que Rodalies és un sistema de mobilitat “francament millorable, amb moltes incidències i amb poca fiabilitat”.

En matèria de cultura, ha assegurat que li agradaria tirar endavant el Museu d’Arquitectura de Barcelona treballant amb el consistori, i ha recordat la quantitat d’estudiants que vénen a Catalunya a estudiar arquitectura.

Ha afirmat que és un museu oportú, però s’ha de determinar si ha de ser “una prioritat a curt termini”, i ha remarcat que, en un moment en què les institucions culturals estan tan tensionades per la falta de recursos, vol veure amb el consistori un calendari per poder fer-ho possible.

Vila ha negat ser una persona protaurina: “Senzillament, per una raó de principi liberal, quan es va discutir aquesta qüestió a Catalunya vaig dir que no sóc partidari de prohibir, especialment res vinculat a la cultura. El ciutadà ja és prou responsable“.

El conseller de Cultura ha assegurat que aplicarà la “presumpció de bondat” en les seves relacions amb el Ministeri, de la mateixa manera que va fer amb Foment en l’etapa anterior, i ha confiat que hi pugui haver complicitat.

Ha considerat insuficient el 0,8% del pressupost de la Generalitat destinat a Cultura, i ha remarcat que tant el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com el vicepresident, Oriol Junqueras, tenen molta sensibilitat amb la cultura.