Després d’un empat a l’Etihad Stadium el Real Madrid es juga el passi a la final de la Champions en un Santiago Bernabéu amb l’estadística de cara

Que el futbol és futbol i les estadístiques estan per trencar-les són fets a tenir en compte, però que els números estan a favor del Real Madrid també és una certesa. El partit dels blancs a l’Etihad Stadium no serà per recordar però el seu camí cap a ‘la Undécima’ tornarà a passar pel Santiago Bernabéu, on ja van solucionar la seva classificació per a semifinals amb una nit màgica i on esperen repetir actuació contra el Manchester City.

El Real Madrid de la temporada 2015/2016 és un conjunt que té problemes per rendir al màxim nivell fora de casa. Tant amb Rafa Benítez a la banqueta com amb Zinedine Zidane, l’equip no acaba de trobar-se còmode quan es vesteix de visitant i això ha quedat patent en diversos trams del curs. De la mateixa manera, el dubtes que sorgeixen lluny de l’afició es tornen certeses quan s’hi juga al costat, i és que el rendiment dels madrilenys puja molts enters quan els duels els disputen com a locals.

23 partits oficials ha presenciat aquesta campanya el Santiago Bernabéu, en els quals només s’han cedit un empat i dues derrotes. Els blancs ja s’hi van fer forts per remuntar la derrota a l’anada de quarts contra el Wolfsburg, i hauran de confiar-se a l’estadi novament en un enfrontament on també tenen l’estadística del seu costat. Sota la normativa vigent, 712 eliminatòries europees van començar amb 0-0 i en 462 ocasions (el 65%) va passar l’equip que jugava la tornada a casa.

El Santiago Bernabeu, un gran aliat - Diari Catala - Joe Hart
La gran actuació de Joe Hart ha millorat les opcions del Manchester City de cara al partit de tornada | FOTO: UEFA Champions League

En el cas particular del Real Madrid el balanç és encara millor, ja que es van superar 22 de 23 (el 96%) després d’una igualada a domicili a l’anada i en set d’aquests encreuaments el resultat va ser un empat sense gols. El club afronta la seva 27a semifinal de la Copa d’Europa, i tot i que de moment ha superat les mateixes que ha perdut (13 en cada cas) la història també acompanya pel que fa al rival.

Els conjunts espanyols han superat 16 de les últimes eliminatòries contra equips anglesos, i el madridistes ho va fer en vuit de les 12 ocasions en que es va trobar un adversari d’aquesta nacionalitat. El Manchester City, a més, no elimina a una formació espanyola a doble partit des de 1969 i acumula tres eliminacions consecutives davant participants de la Liga BBVA. També cal tenir en compte que els ‘citizens’ no han superat mai una eliminatòria europea després d’empatar el primer xoc a casa (cinc eliminacions).

Amb tot, els homes de Manuel Pellegrini tenen un forat per a l’esperança, ja que es poden agafar a algunes dades que no afavoreixen tan clarament als blancs. Sota la normativa vigent, 14 semifinals de la Copa d’Europa van començar amb 0-0 al primer duel i en vuit ocasions va passar aquell que jugava la tornada a casa (57%); el Real Madrid va ser eliminat en les 11 semifinals on no va guanyar el partit d’anada i de les últimes quatre edicions de la Champions van superar les semifinals els vuit equips que van jugar primer a casa. La missió serà complicada per ambdós contrincants, però el que es proclami guanyador serà un digne finalista. La resolució, d’aquí una setmana al Santiago Bernabéu.