Anul·lada la tercera etapa de la Paris-Niza per la neu - Diari Catala
La direcció de carrera va ordenar la suspensió de la cursa en no poder garantir la seguretat dels ciclistes | FOTO: @ParisNice

L’organització de la cursa va prendre la decisió d’anul·lar la primera jornada de muntanya de la París-Niza per les dures condicions meteorològiques

La tercera etapa de la 74a edició de la París-Niza, que s’havia de disputar aquest dimecres entre les localitats de Cusset i el Mount Broully va ser anul·lada a causa del temporal de fred i neu que esta afectant la zona. Tot i neutralitzar-la en primera instància amb la intenció de que es pogués completar en un tram més avançat l’organització de la cursa va prendre finalment la decisió de suspendre-la a per a garantir la seguretat dels ciclistes.

En aquestes mateixes paraules es pronunciava el director de la prova, Christian Prudhomme, que explicava que “la seguretat no estava garantida en aquestes carreteres tan relliscoses. És una llàstima, però els corredors començaran novament demà des de Julienas”.

Des de l’organització també arribaven explicacions, i s’especificava que “el jurat de carrera i la direcció han decidit cancel·lar la tercera etapa d’aquest dimecres per les condicions meteorològiques. Els temps no es tindran en compte, però sí els punts aconseguits als primers sprints intermedis i a les cotes completades”.

Una bona prova de la duresa d’aquesta etapa la van deixar els propis ciclistes amb els seus comentaris després de la suspensió. Així, Luis Ángel Maté (Cofidis), Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) i Simon Geschke (Giant-Alpecin) reconeixien haver-se orinat al mallot, pràctica habitual en aquest esport per escalfar-se en condicions de fred extrem.

Per la seva banda, Alberto Contador (Tinkoff) i José Joaquín Rojas (Movistar Team) entenien la decisió com encertada i alguns més crítics, com Luke Rowe (Team Sky) i André Greipel (Lotto-Soudal), expressaven els seus dubtes per la demora en l’anul·lació quan ja es coneixien els riscos abans de la sortida de l‘etapa.

Així mostrava el propi Alberto Contador l’estat de les carreteres durant la tercera etapa de la París-Niza.