SAP-UGT exigeix explicacions per la intenció del Govern de retirar acusacions a activistes

El sindicat majoritari dels Mossos d’Esquadra, SAP-UGT, exigeix explicacions al conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, per la intenció del Govern català de retirar acusacions en alguns processos judicials oberts contra activistes després de l’acord entre JxSí i la CUP.

En declaracions a Europa Press aquest dilluns, el portaveu del sindicat, Valentí Anadón, s’ha mostrat en contra que es retirin acusacions i, en tot cas, veu “innegociable” que es pogués fer en casos en els quals agents dels Mossos hagin rebut agressions.

Anadón creu que el Govern català “cedeix al xantatge d’un grup de violents” i que la Generalitat utilitza com a moneda de canvi la dignitat dels policies.

El Govern català té “predisposició” de retirar-se de set processos judicials contra activistes, segons ha dit aquest dilluns la consellera de la Presidència i portaveu del Govern català, Neus Munté, en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

La predisposició de l’Executiu català passa per “analitzar diferents processos judicials sempre que no hi hagi una lesió o un menyspreu dels funcionaris i els béns públics”, segons Munté.