S’apaga la música a la Zona Hermètica de Sabadell

0

La ciutat insta els operadors de la Zona Hermètica a buscar alternatives d’oci, ja que el pròxim 1 de juny finalitza la moratòria

L’Ajuntament de Sabadell insta els operadors de la Zona Hermètica a buscar alternatives d’oci, ja que l’1 de juny ha de cessar l’activitat d’oci nocturn perquè finalitza la moratòria que marcava el Pla especial de regulació dels usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia, signat el 2011.

El tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Maties Serracant, ha precisat a Europa Press que espera “trobar on poden anar aquestes activitats”, i ha reconegut que hi ha una demanda existent a la qual cal donar resposta, tot i que ho condiciona a un consens entre entitats veïnals i promotors.

En aquest sentit, Serracant ha remarcat que el nou emplaçament “ha d’evitar la densitat i la concentració” de persones, uns factors que van convertir a la Zona Hermètica en un referent de la festa de l’àrea metropolitana -segons l’Associació d’Empresaris d’Oci Nocturn de la Zona Hermètica, van arribar a reunir-se 15.000 persones els caps de setmana-.

Alhora, l’edil ha recordat que si els locals no compleixen la normativa es procedirà a l’obertura d’un expedient de disciplina que desembocaria en un tancament forçós, i ha matisat que el consistori vol ser “equànime” en l’aplicació del pla, la idea és que el cessament de l’activitat es faci de manera conjunta, ha afegit.

Desemparament dels empresaris

El president de l’Associació d’Empresaris d’Oci Nocturn de la Zona Hermètica, Joan Cosp, ha assenyalat a Europa Press sentir “desemparament”, i ha afirmat que ningú sap on han d’anar els negocis el pròxim 1 de juny, apuntant que en aquests cinc anys ningú els ha escoltat, Serracant ha argumentat que en entrar el nou equip de govern -el juny del 2015- no hi havia temps per modificar el pla.

Cosp ha dit que l’espai “és totalment diferent: de les 15.000 persones que venien abans, ara acudeixen 3.000; i només queden una dotzena de la cinquantena de locals que hi ha hagut”, i ha alertat que es posen en perill entre 300 i 400 llocs de treball.

L’agrupació d’empresaris ha presentat un recurs, del qual encara està en espera de resolució, davant del Tribunal Suprem (TS) contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va desestimar la seva demanda contra el Pla especial de regulació dels usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia.