Sarkozi Le Pen
Sarkozi donarà suport a Macron | Diari Català

L’expresident francès Nicolas Sarkozy ha anunciat oficialment aquest dilluns que competirà a les eleccions primàries dels Republicans, el seu partit polític, per convertir-se en el candidat als comicis presidencials del pròxim any.

“He decidit ser candidat a la Presidència el 2017”, ha anunciat en el seu llibre ‘Tout pour la France’ (‘Tot per França’), editat per Plon, que s’ha publicat aquest dilluns, segons informen els mitjans de comunicació francesos.

“Sento que tinc la força necessària per liderar aquesta batalla en un moment difícil de la nostra història”, ha explicat Sarkozy, en al·lusió a l’onada d’atemptats jihadistes que ha sacsejat França els últims anys.

L’exmandatari ha explicat que aquest llibre “és només el punt de partida”. Per endavant queda una campanya electoral que Sarkozy pretén centrar en cinc “grans desafiaments”: La veritat, la identitat, l’autoritat, la llibertat i la competitivitat.

Tal com exigeixen els estatuts dels Republicans, Sarkozy ha renunciat a la matinada d’aquest dilluns al seu lideratge, que ha quedat en mans del president regional d’Alvèrnia-Roine-Alps, Laurent Wauquiez, per poder participar en la votació interna.

Sarkozy, de 61 anys, va governar França entre el 2007 i el 2012, però no va poder aconseguir la reelecció en la pugna contra el candidat socialista, François Hollande, ara a l’Elisi i amb uns nivells de popularitat sota mínims.