SCC “denunciarà” l’apropiació de Catalunya

0
Societat Civil Catalana
Societat Civil Catalana
Societat Civil Catalana
Societat Civil Catalana

Amb fins secessionistes per injusta i equivocada

El president de Societat Civil Catalana (SCC), Rafael Arenas, ha assegurat aquest diumenge que l’associació “denunciarà” l’apropiació de Catalunya amb fins secessionistes perquè és injusta i equivocada, i ha criticat que s’ha permès durant massa temps que els partits sobiranistes parlessin en nom de tots els catalans.

Ho ha dit durant la celebració de SCC amb motiu del Dia de la Hispanitat sota el lema ‘La España que nos une’, davant unes 500 persones al teatre Victòria de Barcelona, on ha destacat que, com a conseqüència de la “bogeria d’alguns”, la societat catalana ha quedat dividida en dos.

Entre els assistents hi havia el pròxim líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, el líder popular a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández; el diputat electe de C’s Matías Alonso; el també diputat electe del PSC David Pérez i el diputat al Congrés pel PSC Joan Rangel.

  “Ara és clar que nosaltres també som Catalunya”, ha expressat Arenas, que ha insistit que els catalans no són la societat de cartró pedra que venen els separatistes, i ha demanat als assistents que diguin ben alt i clar que ara ells demanen la paraula perquè representen els que es neguen a tancar-se en l’ideal separatista.

Arenas ha explicat que ara han de treballar per traslladar als catalans que el projecte de Catalunya dins Espanya és la “clau del futur”, i ha criticat els independentistes per frivolitzar amb el trencament dins la societat.

Ha assegurat que l’associació no pretén un “retorn al passat”, sinó que Catalunya s’allunyi del nacionalisme que l’ha apartada d’una participació plena i lleial en el projecte espanyol, en què s’eliminin els obstacles que ha interposat el Govern sobiranista del president de la Generalitat, Artur Mas, per aplanar el camí cap a un projecte espanyol compartit.

El vicepresident de SCC, Joaquim Coll, ha subratllat que “el separatisme segueix essent minoritari, i ha explicat que no vol la independència de Catalunya perquè la identitat catalana està plenament respectada a Espanya.

Coll ha assegurat que un referèndum legal sobre el futur polític de Catalunya no seria “una festa de la democràcia, sinó un verdader drama col·lectiu” que augmentaria la incertesa i la tensió política i econòmica.

Ha criticat que el full de ruta que ha proposat Junts pel Sí és il·legal i il·legítim, a més de perjudicial pels drets dels catalans, i ha lamentat que la política catalana seguirà “encadenada” un temps més al procés sobiranista, per la qual cosa ha demanat als assistents que convencin els independentistes que la seva opció és equivocada.

“LA PLAGA SEPARATISTA”

L’escriptora i doctora en Ciències de la Informació, Núria Amat, ha assegurat que Catalunya ha estat dominada per una “plaga separatista”, i ha assenyalat que les persones contràries a l’independentisme a Catalunya han estat deixades de banda pels mitjans de comunicació i les organitzacions subvencionades pel Govern, mentre que el Govern espanyol s’ha mantingut distant del conflicte.

El també escriptor Ignacio Martínez de Pisón ha asseverat que “el nacionalisme aspira a construir-se un passat sense taques, i el que sobra i no ho llança en un abocador anomenat Espanya”, i ha afirmat que a Catalunya li correspon una part de la història espanyola, a la qual moltes vegades han renunciat els secessionistes.

També han intervingut en l’acte a través de petits vídeos que s’han projectat al llarg de l’esdeveniment els escriptors Carmen Posada i Andreu Jaume; la directora editorial Elena Ramírez i el jurista Francesc Carreras, entre d’altres.