Scythe Fuma, el dissipador de doble torre

  0
  Scythe Fuma, el dissipador de doble torre

  Scythe Fuma, el dissipador de doble torre

  El Scythe Fuma, amb un total de sis heatpipes de coure niquelat de 6 mm i dos ventiladors PWM de 120 mm

  Scythe està a punt d’anunciar un nou integrant a la seva família de dissipadors d’alt rendiment per processador, el nou Scythe Fuma (SCFM-1000). Es tracta d’un dissipador de tipus doble torre orientat per a processadors d’alt rendiment, però amb una mida força més reduït del que és habitual en dissipadors d’aquest format.

  El Scythe Fuma comptarà amb un total de sis heatpipes de coure niquelat de 6 mm de diàmetre soldades a una base del mateix material que assegura una transferència de calor homogènia des del IHS del processador. La calor que reben les sis heatpipes des de la base es distribueix en dues torres de làmines d’alumini que al seu torn són refrigerats amb dos ventiladors PWM de 120 mm, podent instal·lar un tercer ventilador per a una configuració completa push-pull.

  La parella de ventiladors que Scythe incorpora juntament amb el Fuma són com dèiem abans de 120 mm de diàmetre i amb funció PWM, és a dir, la seva velocitat varia automàticament en funció de la temperatura del processador. Funcionen a una velocitat d’entre 300 i 1400 rpm, empenyent fins a 79 CFM de cabal d’aire cada un i emetent tan sols 28 dBA de soroll com a màxim. Es tracta doncs d’uns ventiladors d’alt rendiment i bastant silenciosos, encara que Scythe no ha dit res de moment referent a si incorporen alguna tecnologia específica per a generar més pressió estàtica o similar.

  El dissipador té unes dimensions de 137 x 130 x 149 mm i pesa 920 grams incloent els dos ventiladors que vénen de sèrie, així que com imaginareu amb aquestes dades és més petit del que és habitual en dissipadors de tipus doble torre i per això no hauria de donar cap tipus de problema en caixes mitjanes ni amb plaques amb dissipadors de chipset especialment grans, memòries RAM amb dissipadors alts o plaques que tenen el sòcol PCI-Express proper al sòcol del processador.

  El Scythe Fuma és compatible amb tots els principals sòcols del mercat actual, incloent els sòcols Intel LGA115X (tots), LGA2011v3, LGA1366 i els ja descatalogats LGA775, a més dels sockets AMD AM3 + i FM2 +.

  S’espera que Scythe realitzi el llançament del Fuma primer a Japó, el seu país natal, el dia 21 d’aquest mateix mes.

  Per a la resta del món haurem d’esperar una mica més, encara que no gaire ja que s’espera que comenci a arribar a les botigues a primers de novembre. Això sí, de moment es desconeix el seu preu, encara que estimem (suposició nostra) que tindrà un preu que rondarà els 30 euros.