El Seat Leon STCC és el primer amb carrosseria coupé de tres volums

Us agradaria veure un Seat Leon de tres portes amb carrosseria coupé? Doncs ja el teniu aquí. La mala notícia és que no és per al carrer, però almenys podem gaudir amb el model de competició. Difícilment arribarà a producció, en principi Seat no es planteja aquest model, però podem somiar amb ell en les imatges que us mostrem. És real, es podrà tocar i conduir, però només en mans d’alguns afortunats pilots professionals; aquest és el Seat Leon STCC, dissenyat en exclusiva per al campionat suec de turismes.

Seat Leon STCC, coupé de tres volums | Diari Català
Carrosseria coupé de tres volums

Si per una cosa es caracteritza la marca espanyola és per la seva alta atenció en els dissenys dels seus vehicles. Tot està calculat mil·limètricament i el Seat Leon STCC és un bon exemple d’això. Entre deu enginyers i dissenyadors han donat llum verda a aquest més que interessant projecte fruit de la col·laboració entre Combitech i Seat Sport. El resultat és el que veieu, el primer Seat Leon amb carrosseria coupé de tres volums i dues portes amb un kit de carrosseria de competició que li confereix un aspecte molt ample i un enorme aleró.

La base d’aquest model és el Seat Leon Cup Racer del TCR i el Seat Leon Eurocup, i la raó de la utilització d’aquesta carrosseria de tres volums només respon a una qüestió pràctica ja que així resulta molt més aerodinàmic que amb la carrosseria de tres o cinc portes habitual. D’aquesta manera, aquest Seat Leon STCC podrà ser molt més competitiu.

Seat Leon STCC, coupé de tres volums | Diari Català
Gran aleró posterior

Respecte a la mecànica, munta un V6 de 3.5 litres capaç de desenvolupar 420 CV de potència, la qual s’envia per complet a l’eix posterior. Així mateix, també aporta un diferencial de lliscament limitat, transmissió seqüencial de sis velocitats i llandes d’aliatge lleuger amb pneumàtics slick Michelin de 18 polzades que alberguen frens de quatre pistons i discs ventilats de 370 mm davant i 360 mm darrere.

Somiar és gratis, sí, però ens encantaria veure un Seat Leon coupé de tres volums circulant pel carrer…