Seat reconeix 700.000 vehicles afectats per les emissions

0
Seat reconeix 700.000 vehicles afectats per les emissions
Seat reconeix 700.000 vehicles afectats per les emissions
Seat Martorell

Seat era l’única marca que faltava per exposar les dades

L’última marca que faltava per confirmar les seves xifres en quant a vehicles afectats per la manipulació de les emissions era Seat. Doncs ahir la marca de Martorell va reconèixer que la xifra ascendeix a 700.000 unitats venudes a tot el món que equipen el famós motor dièsel que tants maldecaps està donant al grup Volkswagen.

Tot i que la marca encara no ha concretat el detall dels models exactes, fonts de la marca asseguren que, en gran part, el problema afecta a l’Ibiza i l’Altea i, en menor grau, al León i l’Alhambra. Tot i així encara no se sap quantes d’aquestes 700.000 unitats formen part del parc automobilístic espanyol.

Amb aquesta xifra desvetllada per Seat, cal sumar-li els 5 milions reconeguts per Volkswagen, els 2,1 d’Audi i els 1,2 de Skoda.

La marca de Martorell rep aquest cop en un moment clau del seu desenvolupament. Les perspectives de futur de Seat eren immillorables amb una insuflació de diners per part de Volkswagen que permetia amplia la investigació i el desenvolupament i, així, poder presentar nous models durant els propers anys. A més amés, els nivells de venda anaven a l’alça amb l’Ibiza i el León gràcies a una fòmula que combina l’economia, tecnologia, qualitat i fiabilitat.

Ara s’obre un procés d’incertesa per una marca que sempre ha estat acostumada a patir i viure al límit. Igual que a Volkswagen, Audi i Skoda, Seat haurà de netejar progressivament la seva marca per tal de recuperar la confiança perduda. Serà difícil, sí, però fen bé les coses segur que ho aconseguirant ja que, de moment, sembla que és la marca menys afectada de les quatre tot i que, segurament, sigui una de les que més unitats tindrà afectades al territori espanyol.

Durant els propers dies aniran sortint més qüestions sobre aquest tema i anirem veien com avança la història.