S’especula que Seat Tecta seria el nom escollit

Seat Tecta. Aquest seria el nom escollit amb el que la marca hauria batejat el seu primer SUV que serà presentat d’aquí un parell de mesos en motiu del Saló de Ginebra. Aquesta informació que detalla el nom i algun aspecte més del SUV de Seat ha estat destapada per la revista ‘Autobild’.

De moment encara es desconeix quin disseny oferirà, però si sabem que els trets aniran molt de cara al Seat Leon ja que ofereix una línies correctes que no destaquen però que agraden, una fórmula que sempre li ha funcionat a la marca. De fet, es comenta que més del 50% dels elements d’aquest suposat Seat Tecta provindran del Leon. Així mateix, s’utilitzarà la ja coneguda plataforma MQB del grup Volkswagen, tot i que les dimensions que oferirà el SUV seran, suposadament, una mica més grans que les del Seat Leon i es situaria sobre els 4,35 metres d’allargada, equiparant-lo, més o menys, amb el Nissan Qashqai però quedant una mica per sota del seu germà de grup, el Volkswagen Tiguan.

Així mateix, també hem de tenir com a referència el prototip de SUV presentat el Saló de Frankfurt de l’any passat anomenat Seat 20V20. El Seat Tecta beurà molt del disseny d’aquest prototip ja que, al mateix temps, ell bevia del Seat Leon, la referència absoluta. Així mateix, el nou SUV oferirà un alt nivell de tecnologia oferint novetats interessants que encara no s’equipen als models actuals de la marca.

Pel que fa a la mecànica, s’espera que tota l’oferta sigui de motors de quatre cilindres (igual que al Leon) que començarien amb un 1.6 TDI de 110 CV fins arribar a una suposada versió Cupra que rondaria els 250 CV de potència. Així mateix, s’oferiria un canvi manual de sis velocitats o l’automàtic de doble embragatge del grup Volkswagen, així com tracció davantera o total.

Òbviament, tot això són només suposicions però estem segurs que els trets aniran tots dirigits cap a aquestes direccions. No obstant, s’espera que aquest Seat Tecta pugui arribar al mercat de cara a l’estiu d’aquest mateix any.