Seat treballarà cada dissabte de novembre per reforçar la producció de l’Audi Q3

0
Seat a Martorell
Seat a Martorell
Seat a Martorell
Seat a Martorell

Es reforça la posició de la planta dins de VW

La planta de Seat a Martorell (Barcelona) treballarà cada dissabte de novembre per reforçar la producció de l’Audi Q3, han informat a Europa Press fonts sindicals.

La direcció i el comitè d’empresa han pactat el calendari de producció del pròxim mes, que preveu que la línia 3, que acobla el model d’Audi, treballi durant el torn de matí dels dissabtes 7, 14, 21 i 28, a més del torn de nit dels diumenges 15 i 22.

Les mateixes fonts han remarcat que aquesta necessitat d’incrementar la producció del Q3 respon a l’augment de les vendes d’agost i setembre, i que encara no es pot comprovar si té efecte l’escàndol de les emissions del grup Volkswagen sobre les vendes, ja que aquest model és un dels afectats.

Aproximadament 2,1 milions de vehicles de la firma automobilística dels quatre anells incorporen el programari que manipula les emissions dels motors dièsel d’alguns dels vehicles del consorci Volkswagen, entre els quals hi ha l’Audi Q3, l’A1, l’A3, l’A4, l’A5, l’A6, el TT i el Q5.

Seat ha informat que en total havia muntat 700.000 vehicles amb aquests motors, una xifra que suposa un 6,3% dels 11 milions de cotxes afectats de tot el grup Volkswagen.

Seat i Volkswagen-Audi Espanya han ordenat als seus concessionaris la suspensió temporal de la venda de vehicles de les marques Seat, Volkswagen, Audi, Skoda i Volkswagen Vehicles Comercials equipats amb aquests motors, mesura que afecta 3.320 vehicles.

COMITÈ MUNDIAL

La direcció i tots els comitès d’empresa del consorci es reuniran aquesta setmana a Alemanya al comitè europeu i mundial de Volkswagen, en què periòdicament s’informa les representacions sindicals de les diferents plantes del consorci de l’evolució del grup i dels plans futurs.

La plantilla confia que aquesta trobada serveixi per revelar les futures adjudicacions a la planta catalana, entre les quals fa mesos que s’especula amb la producció de l’Audi A1, tot i que queda la incògnita de la manera com pot afectar la crisi del grup.