Kris Meeke segueix de prop a Ogier

Sébastien Ogier recupera el liderat del Ral·li de Monte Carlo després que Kris Meeke aconseguís ahir a la nit imposar-se en el shakedown inaugural. Després de repartir-se els scratch de les dues primeres especials, Ogier ha estat 8,2 segons més ràpid que Meeke en el tram de Les Costes-Chaillol, tot i que el seu Volkswagen Polo R WRC mostrava alguns desperfectes després de tocar un pont en el tram anterior.

El britànic Meeke ha estat segon amb el seu Citroën DS 3 WRC i ha negat sofrir qualsevol problema. “Aquest era el meu ritme per a aquest tram i estic content. Sempre es pot anar més ràpid en algunes zones, però he mantingut el meu ritme”, ha dit el pilot britànic.

Andreas Mikkelsen es manté tercer lluny del duo capdavanter, ara a 37.8 segons amb el seu Volkswagen Pol R WRC. Jari-Matti Latvala ha superat a un frustrat Thierry Neuville i és quart absolut després de ser segon en aquest últim tram del matí. Els dos estan separats per 3.4 segons. “El cotxe estava tocant amb el fons, rebotava. La suspensió és massa tova. Podem canviar els amortidors. La compressió del cotxe serà millor, però no estem on volíem estar”, ha dit el belga que estrena el nou Hyundai i20 WRC que tantes expectatives havia generat, tot i que de moment no les compleix.

Mads Ostberg és sisè amb el seu Ford Festa RS WRC, el noruec ha admès que està adaptant-se al seu nou copilot, Ona Floene. Ara té 30.8 segons d’avantatge sobre Dani Sordo, setè, que ha compartit les mateixes frustracions que Neuville amb el seu i20 WRC. Els debutants al WRC, Eric Camilli i Stéphane Lefebvre, segueixen de prop a Sordo a la vuitena i novena posició respectivament, amb Ott Tanak completant el top 10.