Sebastien Ogier guanya la superespecial de Barcelona

0
Sebastien Ogier guanya la superespecial de Barcelona | Diari Català
Ogier en un donut
Sebastien Ogier guanya la superespecial de Barcelona | Diari Català
Ogier en un donut

Sebastien Ogier guanya el tram per davant de Thierry Neuville

El matí començava amb relativa sorpresa al Shakedown de Salou situant-se Hayden Paddon com a líder provisional a l’espera del que passes a la tarda a Barcelona. El neozelandès de Hyundai marcava el millor temps del recorregut de proves de 2,9 quilòmetres que compaginava terra i asfalt. I dèiem sorpresa ja que aquest curt tram serveix per acabar de posar a punt els cotxes i no té importància de cara al resultat final. Sebastien Ogier es situava segon amb el seu Volkswagen i Robert Kubica tercer, mentre que Dani Sordo acabava cinquè.

On sí ha començat de veritat el RallyRacc de Catalunya-Costa Daurada ha estat a Barcelona, concretament a Montjuïc amb un tram de 3,2 quilòmetres de superespecial. I aquí tot ha tornat a la normalitat; Sebastien Ogier ha marcat el millor temps i ha deixat clar que no ha vingut per passejar-se. El francès, animat per una gran quantitat de públic que ha gaudit de la festa del ral·li a la capital catalana, s’ha imposat per més de dos segons al pilot de Hyundai Thierry Neuville.

El company d’Ogier a Volkswagen, Andreas Mikkelsen, ha marcat el tercer millor temps, seguit per Meeke, Kubica, Ostberg i Latvala. Després de la bona actuació d’aquest matí, Paddon ha baixat fins a la vuitena posició, mentre que Dani Sordo el seguia a la novena ja que ha utilitzat pneumàtics nous que no agafen tant bé com els usats.

Classificació dia 1:

1 Ogier-Ingrassia (Fra/Volkswagen), 3:37.8
2 Neuville-Gilsoul (Bel/Hyundai), a 2.1s
3 Mikkelsen-Floene (Nor/Volkswagen), a 2.9s
4 Meeke-Nagle (Gbr/Citroën), a 3.3s
5 Kubica-Szczepaniak (Pol/Ford), a 3.9s
6 Ostberg-Andersson (Nor/Citroën), a 4.7s
7 Latvala-Anttila (Fin/Volkswagen), a 5.2s
8 Paddon-Kennard (Nzl/Hyundai), a 5.4s
9 Sordo-Martí (Esp/Hyundai), a 6.4s
10 Al Attiyah-Baumel (Qat/Ford), a 6.5s