Sébastien Ogier és el líder destacat després dels abandonaments de Kris Meeke i Jari-Matti Latvala

La sort sempre està de part dels campions i avui ha estat un exemple més; Sébastien Ogier és el líder destacat del Ral·li de Monte Carlo després que Kris Meeke i Jari-Matti Latvala hagin hagut d’abandonar.

Encara que el francès només ha guanyat una de les cinc especials que s’han celebrat prop de Gap, arribarà a Mònaco amb 1 minut i 59,7 segons d’avantatge sobre el seu company d’equip Andreas Mikkelsen. Thierry Neuville és tercer a 12.5 segons del noruec.

Kris Meeke, que havia arrabassat el liderat a Ogier en dues ocasions en les primeres jornades i li estava posant les coses difícils, ha abandonat després de la segona especial de la tarda. El britànic ha colpejat una gran roca que estava enmig de la carretera i ha danyat la caixa de canvis del seu Citroën DS 3 WRC. “És una llàstima el probleme de Kris, ha estat molt ràpid aquests dies i hem hagut de fer-ho molt bé per mantenir-nos per davant d’ell”, ha dit Ogier. “Ha estat un duel emocionant. Ara és un ral·li diferent, només haig de concentrar-me en arribar a meta”.

El tercer classificat, Jari-Matti Latvala s’ha sortit en una tanca en el TC11 i ha trencat el braç de suspensió davanter esquerre del seu Pol R WRC. Ha intentat reparar-lo en el tram d’enllaç, però no ha pogut continuar fins a la següent especial. No hi ha instal·lacions disponibles per a Ral·li 2 a l’assistència de Mònaco d’aquesta nit, així que tant Meeke com Latvala no podran reenganxar-se matí.

Algunes modificacions en la suspensió han proporcionat millors sensacions a Neuville sobre les zones relliscoses i irregulars, després de dos dies complicats. Mads Ostberg s’ha mantingut allunyat dels problemes per conservar la quarta posició amb el seu Ford Fiesta RS i es troba a 2 minuts i 13,7 segons de Neuville, i disposa d’un avantatge de més de tres minuts sobre el DS 3 de Stéphane Lefebvre. El jove francès feia dues virolles, però ha aconseguit preservar el sisè lloc davant Bryan Bouffier que finalment ha hagut d’abandonar.

Ott Tanak ha acabat el dia sisè, per davant de Dani Sordo, que ha perdut sis minuts en danyar la suspensió en el tram d’obertura. El líder del WRC 2, Elfyn Evans, Armin Kremer, i Esapekka Lappi han completat les deu primeres places de la classificació.

L’etapa final del diumenge consta de tres especials que sumen 45,50 quilòmetres. Els pilots donaran dues passades pels 12,07 quilòmetres del tram Col de L’Orme – St Laurent i els 21,35 quilòmetres de la Bollene Vesubie a Peira Cava. Aquest últim comprèn el famós Col de Turini, un dels punts àlgids de la temporada WRC, on es reuneixen grans grups d’aficionats per veure als pilots creuant la famosa muntanya.