Segons els cascos blaus

Els cascos blaus de l’ONU a Mali que s’han desplaçat fins a l’hotel Radisson Blu de Bamako assaltat per milicians islamistes han assegurat que han vist uns 27 cossos, segons ha informat un responsable de les Nacions Unides.

Els efectius de les forces de pau han vist 12 cossos en la part baixa de l’hotel i 15 a la segona planta, segons ha precisat el responsable, que ha afegit que els soldats de la MINUSMA estan ajudant les autoritats malians a registrar l’hotel.

Un responsable malià ha informat que ja no hi ha ostatges a l’interior de l’hotel, on segons la cadena hotelera Rezidor hi havia 140 hostes i 30 treballadors.

El grup islamista Al-Murabitun, fundat pel veterà jihadista Mojtar Belmojtar, ha reivindicat l’autoria de l’atac i ha dit que han actuat “en coordinació” amb Al-Qaida al Magrib Islàmic (AQMI).

10h – Desenes d’hostatges han estat alliberats per les forces militars

Tres persones han mort en el segrest d’un hotel a Bamako, la capital de Mali. L’assalt, perpetrat per un grup armat, s’ha iniciat a primera hora del matí i encara dura. Una intervenció militar ha facilitat l’alliberament de desenes d’hostatges. Fonts locals consultades per Mali Actu asseguren que els assaltants han accedit a l’Hotel Razidor, considerat com un dels més luxosos de Mali, en un cotxe amb matrícula diplomàtica i al crit d'”Alà és gran”.

Diverses agències es fan ressó de les paraules d’alguns treballadors de l’Hotel, que asseguren que l’assalt ha estat perpetrat per dos persones -alguns mitjans com CNN, en canvi, parlen de tres-. Aquests mateixos treballadors són els que han informat que a l’interior de l’hotel es trobaven 140 clients i 30 treballadors en el moment de l’assalt.

Relleu espanyol a Mali

Aquest segrest arriba un dia després que el president espanyol, Mariano Rajoy, oferís a França fer el relleu de l’exèrcit francés a Mali i la República Centreafricana. L’objectiu d’aquesta proposta és que el govern de François Hollande es pugui concentrar en la seva lluita contra l’Estat Islàmic .

Informa el diari El País que el Ministeri de Defensa fa temps que treballa per incorporar més efectius a diferents països africans. Després dels atemptats del passat divendres a París i la demanda d’ajuda d’Hollande als seus socis de la Unió Europea, l’Executiu espanyol entén aquesta oferta com la col·laboració efectiva que Espanya pot oferir al país veï.

Compartir
Article anteriorAlerta pel vendaval que assotarà Catalunya
Article següentBMW Concept Compact Sedan, base de Serie 1 o Serie 2?
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]