Com si es tractés d’un matrimoni perfecte, Ayrton Senna i el Gran Premi de Mònaco estan units per sis victòries

Si no hagués estat per aquell tràgic accident durant el Gran Premi de San Marino de 1994, Ayrton Senna, considerat el millor pilot de Formula 1 de tota la història per a molts experts, hauria seguit augmentant la seva llegenda de victòries i títols. El pilot brasiler posseeix multitud de rècords, alguns superats i d’altres que encara són vigents, sent aquest últim cas el del Gran Premi de Mònaco on Senna manté el rècord absolut de victòries.

Com si es tractés d’un matrimoni perfecte, Senna i Mònaco estan units per sis primers llocs. El primer va ser el 1987 pilotant un Lotus, mentre que la resta, 1989, 1990, 1991, 1992 i 1993 ho feia en mans de McLaren. Un idil·li perfecte, sobretot amb l’escuderia de Woking, amb la qual va poder encadenar les cinc sensacionals victòries consecutives. De fet, el pilot brasiler podia haver sumat una victòria més, ja que el 1988, quan liderava la cursa amb una avantatja considerable respecte Alain Prost, es va estavellar, acció que li va prohibir encadenar set primers llocs consecutius al Principat. De moment ningú el pot atrapar, els que se situen més a prop ja estan retirats (Michael Schumacher i Graham Hill amb cinc victòries cadascú), però que vigili amb Nico Rosberg, ja que porta tres victòries al Principat, i les tres consecutives.

Però la unió entre Senna i Mònaco no acaba aquí, també posseeix el rècord de poles, amb cinc, mentre que Jackie Stewart, Juan Manuel Fangio, Jim Cark i Alain Prost figuren amb quatre.

Les xifres de Senna al Principat són demolidores i molt difícil que algú les pugui superar Diuen que a Mònaco només guanyen els grans campions, i Senna va demostrar ser el millor en algunes actuacions que queden guardades en les retines dels més apassionats.