Sense acord entre la direcció i el comitè del Metro pel conveni

0
Metro
Foto: Europa Press

L’empresa ha fet una proposta no acceptada pels sindicats que, amb tot, serà votada pels treballadors en assemblea aquest dijous. Es manté la vaga de Metro durant el Mobile World Congress.

 

La reunió entre direcció i comitè del Metro de Barcelona amb la mediació del Departament de Treball per desbloquejar la negociació del conveni col·lectiu ha tornat a acabar sense acord. Així doncs, es manté la vaga convocada pel Mobile World Congress.

Aquest dimecres l’empresa ha presentat una proposta per desencallar les qüestions més enrocades: contractes parcials i sous, proposta que alhora ha rebut una contraoferta amb nou punts del comitè. Representants dels treballadors presents a la negociació han explicat, en declaracions a l’ACN recollides per Europa Press, que l’empresa no n’ha acceptat cap, per la qual cosa la reunió ha acabat sense acord. Amb tot, la proposta de l’empresa serà votada aquest dijous en assemblea pels treballadors.

En l’actualitat hi ha unes 600 persones que treballen al Metro de Barcelona amb contractes parcials. El comitè reclama una solució per a aquestes persones, perquè puguin accedir a un contracte complet que regularitzi la seva situació. Les mateixes fonts sindicals han explicat que la proposta de l’empresa preveu que 250 persones d’aquest col·lectiu puguin passar a tenir un contracte complet des d’ara i fins al 2020.

 

El comitè vol contracte sencer per tots els 600 treballadors

Després d’estudiar la proposta, el comitè ha manifestat la predisposició a ser més flexibles amb aquest calendari, sempre i quan la mesura inclogui les 600 persones. Aquest és un dels nou punts que incloïa la contraoferta dels representants dels treballadors a la proposta presentada per l’empresa, contraoferta que, en un recés de la reunió, ha estat estudiada per la direcció.

Un cop s’ha reprès la trobada, des del comitè s’assegura que la direcció no ha acceptat cap dels nou punts, i ha variat lleugerament la seva proposta inicial. Davant d’això, el comitè ha decidit de manera unànime no acceptar l’oferta de l’empresa – que també inclou un augment salarial de l’1% – però tot i això sotmetre-la a la votació dels treballadors en assemblea aquest dijous. Hi haurà possibilitat de votar al matí i a la tarda.

 

La direcció recorda que la plantilla no ha perdut poder adquisitiu

Des de l’empresa s’ha assegurat que les condicions explicitades a la proposta presentada aquest dimecres al comitè d’empresa són les màximes que pot assolir la companyia i recorda que la plantilla de Metro “no ha patit pèrdua de poder adquisitiu” els últims anys.

A parer de la direcció els contractes a temps parcial tenen retribucions “dignes” i responen a les necessitats de garantir la prestació del servei públic a Barcelona, atès que una part important d’aquests contractes serveixen perquè els treballadors del metro puguin gaudir del descans setmanal en caps de setmana alterns i concentrar les vacances en els tres mesos d’estiu.

 

Desconvocada la vaga de Ferrocarrils durant el MWC

Per la seva banda, representants dels treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat i de la direcció de l’empresa van pactar ahir un increment salarial progressiu que es durà a terme entre els anys 2016-2020. Així, la plantilla va desconvocar la vaga prevista durant els dies 22, 23 i 24 de la propera setmana, durant la celebració del Congrés del Mòbil.