Sense acord: la vaga de metro continua convocada

0
Metro BCN, Barcelona
Foto: Youtube

Els treballadors van trencar les negociacions a la una de la matinada en veure impossible arribar a un acord

Si res no canvia, el metro estarà de vaga aquest dilluns i dimecres, coincidint amb la celebració del Mobile World Congress. Serà així després que la maratoniana reunió que va començar dissabte a la tarda es trenqués a l’una de la matinada quan el representant dels treballadors, Óscar Sánchez, va decidir aixecar-se de la taula en veure que, segons explica el diari ARA, es pretenia fer negociar el conveni col·lectiu per a tres anys en només tres hores.

Els treballadors van entendre aquesta proposta com una “provocació”, fet que va dinamitar les negociacions que es van iniciar als volts de cinc de la tarda i que semblaven serien les definitives per evitar una vaga que afectarà de ple la fira internacional del mòbil. “No hi ha res per negociar un acord”, lamenta el representant dels treballadors, que critica durament l’actitud de TMB, a qui acusa de “no haver volgut negociar el conveni en cinc mesos”, i ara insta a negociar-ho en unes hores.

Aquest diumenge està previst que l’Ajuntament doni la seva versió dels fets després de que aquesta reunió de nou hores -i sense representants polítics- tampoc acabés amb el conflicte. Si no s’arriba a un acord, dilluns i dimecres el metro només funcionarà amb uns serveis mínims de 50% a les hores punta i 20% la resta del dia. Són cada vegada més les veus crítiques amb el fet que la vaga afecti els dies de celebració d’una de les fires tecnològiques més importants del món, el Mobile World Congress”. Tal i com adverteix l’editorial d’aquest dissabte del diari ARA, “aquesta vaga afecta a treballadors en situació encara més precària que la que puguin tenir els treballadors del metro”.

Compartir
Article anteriorPuigdemont acusa el Govern espanyol de “posar pals a les rodes” continuament
Article següentIntervenen 1.400 productes falsificats a un pis de Barcelona
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]