Sergio Pérez: “Ha estat una gran experiència provar el circuit del meu país”

0
Mèxic f1
EP: Sergio Pérez
Mèxic f1
EP: Sergio Pérez

El mexicà és el primer a rodar a la pista

El nou traçat amb el qual explica el circuit del autódromo “Germans Rodríguez” a Mèxic serà un gran repte per a tots els pilots a causa de la combinació de corbes i la gran recta que ho conformen, va assegurar aquest dissabte Sergio “Checo” Pérez.

Mèxic va tornar a ser inclòs al calendari de l’F1 per 2015 després de 23 anys d’absència, per la qual cosa el circuit “Germans Rodríguez” tornarà a tenir un premi de F1 l’1 de novembre, el primer des que el britànic Nigel Mansell va triomfar en 1992 en el mateix circuit.

[quote]”Ha estat una gran experiència que vaig a recordar per molt temps, em va agradar molt el traçat. Va ser un gran repte per a tots els pilots perquè en els circuits que tenen rectes molt llargues, corbes molt ràpides, de mitja velocitat i extremadament lentes es torna molt complicat balancejar per a totes les corbes”, va dir Pérez després de recórrer la pista.[/quote]

El nou traçat del circuit mexicà té una extensió de 4.3 quilòmetres i la seva recta principal mesura 1,302 metres. “Té una recta molt llarga, és el segon circuit més ràpid després de Monza, però també tenim una combinació de corbes molt ràpides i molt lentes, i això va ser molt bo per tenir una carrera on es puguin veure avançaments. Aquesta combinació és molt important per a la càrrega aerodinàmica i el balanç mecànic que puguis tenir”, va explicar Pérez.

El pilot mexicà de l’escuderia Force Índia va assegurar que córrer per primera vegada al seu país serà un somni fet realitat. “És alguna cosa que he somiat des que vaig arribar a Formula 1, és increïble, va ser el dia més especial de tota la meva carrera. Estic segur que aquest gran premi va passar a la història, va ser alguna cosa que Formula 1 no ha viscut durant molts anys”, va apuntar un emocionat Pérez.