S’espera un increment de vendes de més del 20% mentre les fabricants de paneres, com Arderiu, troben negocis paral·lels

La recuperació econòmica es pot mesurar amb grans xifres macroeconòmiques o en petits detalls de l’economia diària. Un d’aquests detalls és el que diu que enguany creixeran les vendes de paneres de Nadal entre un 20 i un 30 per cent, segons un estudi del que s’ha fet ressò TV3. Aquesta dada positiva arriba després d’una caiguda de vendes del 45% des del 2008, any d’inici de la crisi.

Segons destaca TV3, la petita i mitjana empresa –que no ha tancat per culpa de la recessió econòmica- torna a invertir en aquest tipus de despesa de personal, tot i que ara els lots de Nadal són o més petits o s’han convertit en un petit detall.

Pel que fa al sector dels elaboradors de paneres, explica TV3 que ha patit una sèrie de fusions i transformacions, totes elles conseqüència directa de la davallada de vendes. Fins i tot algunes d’aquestes empreses han hagut de reorientar el negoci. Margarita Arderiu, de sóc Arderiu la carn, explica al reportatge que “la gent s’ha tornat més pràctica”. Explica la responsable d’aquesta empresa de Canovelles que, a banda de les paneres de Nadal ara, “quan la gent vol celebrar un aniversari els hi preparem unes safates amb productes de la terra”. Sembla que la idea els hi funciona perquè, segons Arderiu, “a la gent li encanta”.

Els detalls personalitzats semblen doncs l’alternativa a les tradicionals paneres de Nadal, que, de totes maneres, semblen tornar a ser presents per aquestes dates a cada vegada més empreses. Això sí, es pot escollir panera segons el que una empresa hi vulgui invertir. Podem trobar des de les més senzilles –amb un cost d’uns 15 euros- fins les més luxoses –que poden arribar a valdre més de 1.000 euros-.

Espai Patrocinat per:
banner

Compartir
Article anteriorHyundai IONIQ, trencant estereotips
Article següentInferno Exotic Car, el “chile” de la carretera mexicana
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]