Set del Barça per la Pilota d’Or

0
Messi, amb les quatre Pilotes d'Or que ha guanyat fins al moment
L'argentí, principal candidat a fer-se amb la Pilota d'Or
Messi, amb les quatre Pilotes d'Or que ha guanyat fins al moment
L’argentí, principal candidat a fer-se amb la Pilota d’Or

Fins a set futbolistes del Barça són a la primera llista pel guardó

Leo Messi torna a ser el principal candidat a aixecar la Pilota d’Or, un cop la FIFA ha facilitat la primera llista de 59 candidats. El crack argentí està acompanyat per sis jugadors blaugranes més: Andrés Iniesta, Iván Rakitic, Claudio Bravo, Neymar, Mascherano i Luis Suárez. L’uruguaià es la gran noticia, doncs apareix al llistat tot i que encara està sancionat per la FIFA després de la mossegada a l’italià Chiellini durant l’Uruguay-Italia del Mundial 2014. L’absència més destacada és la de Piqué, al que podrien haver pesat les últimes polèmiques acumulades.

També el Reial Madrid aporta set futbolistes a la llista, sent Cristiano Ronaldo el principal rival del favorit, Leo Messi, per emportar-se el premi. A més a més del portuguès, els blancs aporten a Gareth Bale, Karim Benzema, Sergio Ramos, Luka Modric, James Rodríguez i Tony Kroos. Els següents equips que més futbolistes aporten son la Juventus, amb sis, el Bayern Munich, amb cinc, i el Manchester City, amb el mateix nombre de futbolistes que el club alemany.

Dels 59 candidats de la primera llista en quedaran només 23, que són els que formaran la relació final. Aquesta es donarà a conèixer a començaments de desembre. Els tres jurats que decidiran el guanyador de la Pilota d’Or són els futbolistes, els seleccionadors i els periodistes.

A per la cinquena

Leo Messi torna a ser el principal favorit per endur-se la Pilota d’Or. L’argentí suma quatre guardons d’aquest tipus i vol el cinquè. El de Rosario és insaciable i el dubte és si en un futur algú podrà igualar el crack culé. De moment, Cristiano Ronaldo només li fa una petita ombra, tant en la qüestió futbolística com en la manera de ser.