La cadena havia estat amenaçada per grups terroristes mesos abans

 

Un mínim de set treballadors de la cadena de televisió privada Tolo News han mort aquest dimecres a l’atemptat suïcida contra l’autobús en el qual viatjaven molt a prop de l’Ambaixada russa a Kabul, segons l’últim balanç ofert pel cap de la Policia de la capital, general Abdul Rahman Rahimi.

L’oficial ha confirmat que l’objectiu de l’atac ha estat l’autobús de la cadena de televisió, que havia estat amenaçada pels talibans fa uns mesos, i ha precisat que hi ha 25 ferits més, segons informa l’agència Jaama. Poc abans, el viceministre de l’Interior afganès, el general Ayub Salangi, havia informat de “sis civils, incloses quatre dones, morts i un mínim de 24 ferits”, a l’atemptat.

El primer ministre afganès, Abdullah Abdullah, ha condemnat l'”atac terrorista contra el personal de Tolo News i de Moby a Kabul”. “Els atacs contra civils innocents no tenen cap justificació i contradiuen tots els credos”, ha afegit a través del seu Twitter, i ha expressat els seus condols als familiars de les víctimes.

En aquest sentit, ha defensat que “la nostra intenció per la pau ha de portar-nos a l’estabilitat” i “no hauria d’aplanar el camí a més atacs”. El Govern afganès, amb el suport dels Estats Units, Pakistan i la Xina, està intentant reprendre les converses de pau amb els talibans. El mes d’octubre passat, els talibans havien posat en el punt de mira Tolo News i una altra cadena de televisió, als quals van declarar “enemics” i els van convertir en “objectiu militar”.

Ara com ara, cap grup no s’ha atribuït la responsabilitat d’aquest atemptat. Kabul ha estat escenari en els últims mesos de diversos atacs dels talibans, inclòs el sofert el passat 11 de desembre contra l’Ambaixada d’Espanya en què van morir dos policies espanyols.

L’atemptat s’ha produït a la zona de Dar-ul-Aman, molt a prop de l’Ambaixada russa. El Ministeri d’Exteriors rus ha informat en un comunicat, segons Reuters, que cap membre del seu personal no ha resultat ferit i que l’edifici només ha patit danys menors. Tot i això, el personal incrementarà a partir d’ara les mesures de seguretat.