El presentador Agustí Bravo i l’humorista Felisuco són els últims personatges del món de la cultura que formaran part de les llistes el pròxim 26-J. A les catalanes, destaca el periodista Mikimoto per CDC

Les llistes electorals per al 26-J s’omplen de cares conegudes. L’últim ha sigut el periodista Miquel Calçada, Mikimoto. Francesc Homs, cap de cartell, de Convergència l’ha proposat formar part. Fa uns dies, però, també es va saber que l’humorista Felisuco seria el cap de llista de Ciutadans a Cantabria. Entre ells destaquen altres personatges destacats del món de l’art i de la cultura com ara tertulians, actors, monologuistes o presentadors de televisió.

 

1. Toni Cantó (UPyD, y ara, Ciutadans)

Sense cap dubte, l’actor Toni Cantó és la figura més destacada que s’ha passat “a l’altra banda”. L’actor de la mítica “Siete Vidas”, encara que ara el seu partit és Ciutadans, entre desembre de 2011 i abril de 2015 va ser diputat pel Congrés dels Diputats d’Espanya per UPyD. En juliol de 2015, es va donar de baixa en el partit i va anar-se’n a Ciutadans. El partit taronja ha posat a Toni Cantó cap de llista per València en les pròximes eleccions del 26-J.

 

2. Lluís Llach (JxSí)

El cantautor i un dels emblemes de la Nova Cançó catalana, Lluís Llach, va ser el número u de la llista de Junts pel Sí per la província de Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya en el 2015. Llach sempre s’ha mostrat obert a donar el seu suport al procés sobiranista i no ha amagat la seva il·lusió per participar.  Actualment, és el nou president de la comissió d’estudi del Procés Constituent.

 

3. Juango Puigcorbé (ERC)

L’actor Juanjo Puigcorbé va acceptar el 2015 ser el número dos de la llista d’ERC de Barcelona per les eleccions municipals de 24 de maig. De fet, actualment és regidor de l’Ajuntament de Barcelona per el partit. El mateix actor de teatre, cinema i televisió va declarar en una entrevista que “el seu independentisme li passaria factura”.

 

4. Felisuco (Ciutadans)

L’humorista Félix Álvarez, conegut millor com a Felisuco, es presenta com a cap de llista per Ciutadans en Cantàbria per les eleccions del 26 de juny. El partit va aconseguir un diputat en les passades eleccions. Felisuco va destacar a programes com ara “Genio y Figura” i a “El Informal”.

 

5. Agustín Bravo (Ciutadans)

El presentador Agustín Bravo ha sigut l’últim que s’ha sumat a la llista de Ciutadans. El presentador tancarà la llista del partit per la província de Sevilla a les pròximes eleccions el 26-J. Bravo s’ha mostrat “orgullós i il·lusionat” per incorporar-se al projecte de la formació morada i en la “defensa dels espanyols per tal que mai més es tornin a repetir les retallades en educació o sanitat”.

 

6. Mikimoto (CDC)

Miquel Calçada, conegut com a Mikimoto, és el periodista que va ser la veu inaugural de Catalunya Ràdio. A més, és cofundador de Flaix FM i responsable de diversos programes de televisió. Francesc Homs, cap de llista de Convergència, li ha proposat al periodista ser l’abanderat de CDC per al Senat. Mikimoto ja ha estat a les llistes de Junts pel Sí en el número 74 per Barcelona en les eleccions autonòmiques del 27-S; una posició simbòlica. El cert és que ara té més possibilitats d’aconseguir l’acta a la Cambra alta d’Espanya.

 

7. Rosana Pastor (Compromís)

L’actriu Rosana Pastor qui ha aparegut a sèries com ara “Amar es para siempre”, “Brigada Central” o “Farmacia de Guardia” ocuparà el número quatre de la candidatura independent de Compromís. En la passada i breu legislatura ja va obtenir l’acta de diputada en el Congrés dels Diputats per la llista conjunta de Compromís-Podemos.