Shawn James es nega a viatjar a França - Diari Catala
El pivot nord-americà Shawn James es nega a viatjar a París per la falta de garanties de seguretat | FOTO: Elconfidencial.com

Shawn James es nega a viatjar a Nanterre per al partit del Bilbao Basket a la Eurocup per “decisió pròpia”

El pivot nord-americà del Dominion Bilbao Basket, Shawn James, no viatjarà amb la resta de la plantilla a París, on l’equip havia de desplaçar-se per al seu partit d’Eurocup amb el Nanterre. Després dels atemptats de divendres a la capital francesa el jugador va expressar la seva negativa pels problemes de seguretat al país gal. El base Clevin Hanna va estar a punt de prendre la mateixa mesura però finalment va ser convençut pels seus companys.

Cadascú és lliure d’opinar el que vulgui en quant als drets de seguretat de la seva família. Qualsevol podria haver pres la mateixa decisió i el respectaríem, no el podem obligar. La seva dona estava preocupada per ell i pels seus fills, ens agradaria que estigués però no podem prendre la responsabilitat d’arribar allà i no tenir escorta. ¿Què li diem a Shawn?” explicava Sito Alonso, entrenador del conjunt basc.

A més, afegia que segons el seu punt de vista, el partit no s’hauria d’haver jugat per les condicions d’alerta al país veí, i de fet el Bilbao Basket es va plantejar no presentar-se al partit, arribant a anular el seu viatge el dilluns al matí. Finalment, després que l’Eurolliga, organitzadora al seu torn de l’Eurocup, es reafirmés en la seva decisió de mantenir la data i l’horari, els bascos van posar-se en camí a primera hora de la tarda.

Axel Hervelle era l’única baixa per a l’enfrontament amb els francesos a causa d’una lesió, però Shawn James es nega a viatjar i també es quedarà fora de la llista. A més, el substitut convocat per a cobrir la seva absència, el nigerià Seydou Aboubacar, tampoc va poder desplaçar-se per uns problemes amb el seu NIE.