La CUP supedita el principi d’acord amb JxSí a la decissió de la militància el proper diuemenge

 

Aquest dimarts Junts pel Sí ha anunciat un pre-acord amb la CUP per a la investidura d’Artur Mas com a president de la Generalitat. Per a que això sigui així, aquest principi d’acord inclou un pla de xoc social valorat en 275 milions d’euros, algunes mesures que des del primer dia la CUP ha posat sobre la taula i la reducció del poder del president, que compartiria competència amb altres tres persones més.

Però malgrat la satisfacció mostrada pels membres de Junts Pel Sí aquest dimarts al matí, encapçalats per la secretària general d’ERC, Marta Rovira, sembla que encara no esta tot fet. A la tarda ha comparegut el portaveu de la CUP, Albert Botran, acompanyat d’altres diputats de la formació, entre ells el líder al Parlament, Antonio Baños.

Botran ha volgut deixar clar des del primer moment que la CUP no ha validat encara la proposta de JxSí, com l’ha qualificat durant la seva intervenció. Segons Botran, això li correspón fer-ho a la militància, en una votació que tindrà lloc durant la decisiva assemblea del proper diumenge. “Si la militància vota que no, és que no hi ha possibilitat d’acord”, ha advertit Botran, que ha deixat oberta la porta a poder arribar altres enteses.

 

Botran: “Si l’assemblea diu no a Mas, plantejariem a JxSí que proposés a un altre candidat”

 

Botran també s’ha referit al fet que al pre-acord Artur Mas continua sent president, quan l’exigència capital dels cupaires ha estat sempre que l’actual president en funcions deixès pas a un altre candidat. “Si l’assemblea díu no a Mas, plantejariem a JxSí que proposés un candidat alternatiu” ha assegurat el portaveu als mitjans presents a la sala de premsa del Parlament.

Preguntat pel pla de xoc que JxSí ha inclós al pre-acord -i que tracta temes com els desnonaments i els consorcis sanitaris-, Botran ha volgut deixar clar que no es tracta d’una concessió, sinó més aviat d’una necessitat. “El pla de xoc és la resposta a l’emergència social que ha deixat la crisi capitalista”, ha valorat al temps que reconeix un “esforç d’aproximació” per part del grup majoritari al Parlament.

El proper diumenge 27 la militància de la CUP es reuneix en una assemblea on es decidirà si el grup parlamentari accepta la proposta i investeix Artur Mas president o si, per contra, es trenquen les negociacions, el que facilitaria l’opció d’unes noves eleccions al març -ho podria evitar que JxSí presentés un nou candidat-.

Compartir
Article anteriorGossos contra els nervis als aeroports
Article següentRússia construïrà dos centrals nuclears a l’Iràn
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]