“Si no paguen els 2.700M al desembre, és evident que som víctimes”

0
mas-colell respon govern espanyol
El Conseller Mas-Colell atenent als mitjans aquest divendres | Foto: Europa Press

Mas-Colell ha respost a les crítiques de victimisme 

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha respost a les crítiques de victimisme rebudes per la Generalitat i ha assegurat: “Si no paguen els 2.700 milions aquest mes de desembre [del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA)], és evident que som víctimes.”

En una entrevista a Rac 1 aquest dimecres recollida per Europa Press, ha lamentat l’actitud de la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, de la qual ha dit que intenta enganyar i desorientar sobre el pagament que el Govern espanyol ha de fer a Catalunya, i ha afegit: “Cal posar-la al seu lloc.”

Ha assegurat que els números només es poden llegir d’una manera, i ha afegit que un dels aspectes que més el molesten de Santamaría és que “es permet riure i donar lliçons, i no ha pagat”.

CONDICIONS DEL FLA

Mas-Colell ha criticat el prefaci del document que dicta les condicions imposades a Catalunya per cobrar el FLA, ja que és “com si l’hagués escrit un columnista dels que habitualment escriuen articles crítics a la premsa de Madrid”.

Tot i això, ha precisat que el recurs que la Generalitat presentarà davant del Tribunal Suprem no serà contra el prefaci, sinó contra “la discriminació” de les condicions imposades, i ha apuntat que ja s’està elaborant.

Ha ironitzat que el text “és un acord antològic i que mereix ser llegit“, i ha apuntat que condiciona el pagament, entre altres coses, a disposar d’una informació que ja tenen.

Preguntat per si ha trucat al ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, el conseller ha dit que no, però ha sostingut que “hi ha comunicació” entre els departaments.

Mas-Colell ha criticat que s’insinuï que el Govern no paga a les farmàcies per dedicar els diners a campanyes sobiranistes, i ha dit que queden factures per pagar “de tota mena”.

“Les prioritats de pagament són clares, i les farmàcies estan a dalt de tot”, així com els concerts socials i sanitaris, ha subratllat el conseller.