Sierra Leone confirma que el pacient mort ha donat positiu a l’Ebola

El pacient mort al nord de Sierra Leone i que se sospitava que podria haver mort per Ebola ha donat positiu al virus, segons ha anunciat el portaveu d’un centre contra aquesta malaltia al país africà.

Segons ha indicat, els dos anàlisis de saliva realitzats al difunt, la identitat del qual es desconeix, per l’organització sanitària britànica Public Health England han donat positiu.

El Ministeri de Sanitat sierraleonès havia informat dijous que estava investigant una possible mort per Ebola en el districte de Tonkolili, al nord del país.

La notícia del nou cas del mortífer virus a Sierra Leone es coneix precisament un dia després que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) declarés “contingudes” totes les fonts de transmissió de l’Ebola als països de l’Àfrica Occidental després de complir-se el període de quarantena arran de l’últim cas detectat el novembre a Libèria.

Sierra Leone va ser declarada lliure d’Ebola el 7 de novembre de 2015, i des d’aleshores el país havia entrat en un període de 90 dies de vigilància millorada i la conclusió estava prevista el pròxim 5 de febrer.