Sindicats de Mossos critiquen Català

0

Fotografia de Mossos d'Escuadra i Guàrdia Urbana de VicPer dir que no van donar l’atenció desitjable a l’AVE

Els sindicats de Mossos d’Esquadra SME i SAP-UGT han criticat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, per dir després del presumpte sabotatge a l’Alta Velocitat que “sembla que els Mossos no han donat l’atenció desitjable a l’AVE”.

[quote] “És lamentable que un ministre busqui excuses de mal pagador i culpi un cos policial per un robatori o sabotatge en un tram de via per justificar el desastre d’ahir”, ha valorat aquest divendres en un comunicat l’SME.[/quote]

El sindicat sosté que és impossible poder evitar tots els robatoris que es produeixin; que és impossible vigilar tants quilòmetres d’AVE les 24 hores del dia i que és “irresponsable i lamentable culpabilitzar o assenyalar el cos de Mossos d’Esquadra” de la parada del servei de l’AVE.

El portaveu del SAP-UGT, Valentín Anadón, ha afirmat en declaracions a Europa Press que les declaracions del ministre fan “vergonya aliena” en posar en dubte la professionalitat dels Mossos, que fan un sobreesforç malgrat necessitar més mitjans humans i materials.

Davant de la possibilitat d’un intent de sabotatge, ha reclamat: “No és el moment de retrets polítics i sí de la plena col·laboració entre institucions”.