Sis persones en estat greu després de participar en un assaig clínic a França

0
ambulancia a França - Diari Català
STEPHANE MAHE / REUTERS

La investigació s’havia portat a terme en un laboratori privat de Rennes

Sis persones es troben hospitalitzades en estat greu a França, una en mort cerebral, després d’haver participat de manera voluntària en un assaig clínic d’una farmacèutica europea per provar un nou medicament oral.

La investigació s’havia portat a terme en un laboratori privat de Rennes, a la regió de Bretanya, on es troben ingressats els sis afectats, segons ha informat la ministra de Sanitat, Marisol Touraine, que no ha precisat el nom de la farmacèutica ni per a quina malaltia s’estava provant el compost.

La cadena de televisió francesa TF1 informa que el compost podria ser un nou analgèsic desenvolupat a base de cànnabis de la companyia portuguesa Bial. La britànica GW Pharma, que comercialitza un tractament derivat del cànnabis en pacients amb esclerosi múltiple ha negat que hagi participat en aquest estudi.

   “L’estudi es va portar a terme en un centre especialitzat en la realització d’assajos clínics”, segons han detallat les autoritats sanitàries, que reconeixen que tots els afectats es trobaven bé de salut abans de participar en la investigació.

En concret, Reuters informa que l’afectat que presenta mort cerebral ha estat ingressat a l’Hospital Universitari de Rennes aquest dilluns, mentre que la resta han estat hospitalitzats entre dimecres i dijous d’aquesta setmana.

El diariLe Monde‘ informa en la seva edició digital que es tractava d’un assaig clínic en fase I en què van participar vuit persones sanes, sis van prendre el compost en investigació i dues restants, placebo. L’objectiu en aquesta fase inicial és avaluar la seguretat, tolerabilitat i els perfils farmacològics de la molècula.