BMW segueix desenvolupant el control per gestos

BMW presentarà al CES (Consumer Electronics Show) un cotxe visionari de com podria ser en el futur tant l’interior d’un automòbil com la seva connectivitat amb l’usuari. La connexió entre el conductor, el vehicle i l’entorn que l’envolta avança cada vegada més ràpid, facilitant nous serveis.

Un exemple de nova tecnologia en vehicles connectats és la proporcionada per AirTouch de BMW. Aquest sistema permet un control intuïtiu de les funcions d’entreteniment, navegació i comunicació utilitzant gestos senzills realitzats només amb la mà. El sistema AirTouch inclou una pantalla panoràmica tàctil instal·lada a l’interior del vehicle que permet activar funcions sense necessitat de tocar-la, només amb el moviment de la mà a l’aire, gràcies a uns sensors que registren el moviment que es produeix entre la consola central i el retrovisor interior.

Fa un any, BMW ja va presentar el nou control per gestos al CES, el qual ja està disponible com a BMW Gesture Control en el nou BMW Serie 7, però amb el AirTouch es dóna un nou pas cap a endavant. Els sensors instal·lats a la zona del quadre de comandament responen als moviments de l’usuari activant la funció de control en tres dimensions. Un simple gest activa la superfície a la gran pantalla panoràmica.

El sistema AirTouch de BMW compta amb una altra opció més per confirmar una acció. Es tracta del botó AirTouch, situat en el lateral esquerre del volant. Aquest dispositiu és de fàcil abast per al polze i s’il·lumina quan un menú i una icona poden activar-se. Un simple toc serveix per engegar el programa desitjat o canviar la configuració. El passatger també té un botó similar a aquest, però situat en el lateral de la seva porta. D’aquesta forma, el copilot és capaç també de navegar a través del menú amb només un gest.

El control de menú intel·ligent AirTouch de BMW redueix el nombre de passos necessaris per realitzar la selecció. Per exemple, quan s’activa el telèfon, automàticament el sistema mostra contactes i llistes de trucada en el nivell superior de selecció. AirTouch reconeix i mostra quina selecció i quins passos són necessaris posteriorment. Gràcies a això, el conductor manté la màxima atenció a la carretera.