Skoda Fabia R5, un WRC2 curses/client

0
Skoda Fabia R5
Skoda Fabia R5
Skoda Fabia R5
Skoda Fabia R5

Un cotxe de ral.li que es pot comprar, quina canya!

El Fabia R5 és un model d’èxit. El bòlid de ral·li recull innumerables premis en les curses per tot el món i, sens dubte, El Fabia R5 és un dels cotxes més ràpids del WRC2. La velocitat màxima en un cotxe de ral·lis no és important però aquest cotxe de 280 cavalls va com un tret. Amb un parell màxim de 420 Nm, pocs es poden resistir a trepitjar-lo a fons. Aquest cotxe no té les rectes com fita sinó que les corbes són el seu terreny. Amb 1.230 quilos de pes, fa que sigui molt ràpid i com més corbes millor, té un xassís i suspensions perfectes i el motor espitja com el mateix dimoni.

És igual si es condueix per terra com per asfalt, el Fabia R5 pot amb tot tipus de carreteres. Els 280 cavalls que dóna el seu motor de quatre cilindres amb turbo són brutals. Equipa un diferencial mecànic tant en l’eix davanter com al posterior garantint, en combinació amb la tracció a les quatre rodes, que el Skoda Fabia R5 es mantingui enganxat a l’asfalt.

L’aleró no solament és maco sinó que és necessari. Li dóna un aspecte agressiu i de cotxe de ral·lis espectacular i fa la seva funció aerodinàmica perfectament. Els alerons i obertures frontals fan que la refrigeració del motor sigui perfecte, així com els frens. A més a més, en aquest vehicle hi ha moltes parts de la carrosseria que són de carboni per tal d’estalviar pes

Qui vulgui ser propietari d’una meravella com aquesta només ha de posar a disposició de Skoda motorsport una quantitat aproximada de 180.000 Euros.

El Fabia R5 també està pensat per a ser un cotxe curses/client:

“Fins al moment hem venut 13 unitats”, explica el director de curses de Skoda, Michal Hrabanek.

El nou rei del WRC2 és un desenvolupament de l’anterior cotxe de ral·lis Fabia S2000. Per al seu desenvolupament els enginyers de Skoda es van prendre molt de temps per desenvolupar aquest nou vehicle. No va ser fins el passat 1 d’abril d’enguany quan la FIA va donar llum verda perquè el cotxe pogués competir.

En les competicions on ha participat aquesta temporada s’ha mostrat com el cotxe a batre, sens dubte és un tret i un plaer veure’l pels trams.

 

Font: www.wrc.com